Technisch
tapijt

Technisch tapijt

Tapibel produceert ook technisch tapijt voor verschillende sporttoepassingen. Voor de gymnastiekmatten werken we met getuft tapijt. De toestellen en de aanlooppistes worden bekleed met technisch naaldvilt.

Dat technisch tapijt moet natuurlijk aan heel wat kwaliteitseisen voldoen. Zo kunnen de topatleten de beste prestaties neerzetten op de toestellen en de aanlooppistes.

 • Uv-bestendig
  Het is belangrijk dat het technisch tapijt bestand is tegen de UV-stralen van de zon. Anders gaat het verkleuren en verduren, wat tot blessures kan leiden als het kapot gaat.
 • De juiste weerstand
  Het tapijt moet de juiste weerstand coëfficiënt hebben. Er moet genoeg wrijving zijn zodat de atleten niet uitglijden. Daarnaast mag de weerstand ook niet te hard zijn. Aanlopen moet gemakkelijk én aangenaam zijn op blote voeten.
 • Slijtvast
  Het technisch tapijt wordt extra zwaar gebruikt, het moet daarom extra slijtvast en sterk zijn.
 • Stevige backing
  De backing van het technisch tapijt is extra robuust en stevig maar toch flexibel. Zo garanderen we dat het op z’n plaats blijft liggen tijdens de turnoefeningen. Flexibiliteit is ook een must voor de backing, zodat het niet breekt bij zwaar gebruik.

 

Omdat het bij technisch tapijt gaat over specifieke vereisten werken we niet met aparte collecties. We produceren in samenspraak met en op maat van de klant.

Contacteer ons!

Wil je de mogelijkheden bespreken voor jouw project?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?